top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLinterieur Advies

Kerst 2020, de trends

Wij Nederlanders houden van de gezelligheid rondom de feestdagen. Iedereen klaagt dat twee dagen na de zomervakantie de pepernoten al in de schappen liggen, maar stiekem zou je het liefst alles in je karretje laden. Dat geldt ook voor Kerst, zo zonde om voor die paar dagen een kerstboom te zetten! toch veel leuker als je er langer van kan genieten. Dus houd jezelf niet in, trek je foute kersttrui aan, zet Mariah Carey op de speakers en trek die doos met kerstpullen van zolder. Of ga lekker nieuwe decoratie shoppen op de kerstafdelingen van de Bijenkorf (alleen de etalages al!), de Sissy-Boy of de Intratuin. Om je te inspireren ben ik in de kerst trends voor 2020 gedoken en heb ze voor je op een rij gezet.


I WANT IT ALL

Ikzelf heb al jaren een kleurrijke, lekker over de top kerstboom. Eigenlijk is deze trend natuurlijk al een aantal jaar geleden begonnen. Toen moest je nog goed zoeken naar leuke gekke 'kerstballen' voor in de boom. Nu zijn ze er in overvloed en in elke vorm denkbaar. Van donuts, glittervissen, pizza's en hamburgers tot giraffen en cactussen, het is er allemaal. Het leuke aan deze trend is dat eigenlijk alles mag! En onze traditie is dat de kinderen elk jaar zelf een gekke kerstbal mogen uitzoeken voor in de boom. Je koopt ze oa bij de Bijenkorf, Flying Tiger, Xenos en Action.

bron foto's; Pinterest


BLUE IS GOOD FOR YOU

Donker en een beetje mysterieus maar toch knus en warm. Donkerblauwe kerstdecoratie is eigenlijk altijd wel aanwezig geweest. Vroeger zag je vooral de combinatie met wit of goud, maar nu voeg je het samen met goud, rosé, lichtblauw en koper of bruintinten. Gehele donkerblauwe kerstversiering valt niet echt op in je kerstboom, ga dan ook vooral voor donkerblauwe ornamenten die niet helemaal effen zijn maar een extra detail of contrast hebben, op die manier springen ze er toch uit.

Bron foto's: Pinterest


PINK BALLS

De kleuren van nu is roze, en dat zal niemand ontgaan zijn. Ook deze kleur zie je dit jaar in grote hoeveelheden terug op de kerstafdeling. Van licht blust roze tot diep donker roze. Mooi in combinatie met goud, maar een accentkleur zoals donkerblauw of okergeel maakt het net wat spannender en meer van deze tijd.

bron foto's: Pinterest


KEEP IT SIMPLE

Een duurzame kerst dichtbij de natuur? Houd dan je kerstdecoratie zo simpel en natuurlijk mogelijk. Less is more is van toepassing bij deze trend die steeds populairder wordt. Dus geen schreeuwerige glitterballen of knipperde kerstverlichting maar slechts enkele ornamenten in je kerstboom of juist helemaal niets! Pak je cadeaus in met gerecycled papier en jute touw. Knip wat takjes af en stop zien lege wijnflessen, kaars erop en je hebt prachtige duurzame kandelaars voor op je dinertafel.

Bron foto's : Pinterest


NOSTALGISCH ROOD

Kerstdecoratie zoals het allemaal ooit bedoeld is. Veel dieprood, geruite kleedjes, rendieren, dennenappels, alles erop en eraan. Alsof je echt bij de kerstman thuis bent. Een aantal jaar geleden was deze trend vooral ouderwets en bedoeld voor tante Thea's of oma Gerrie's, maar dat is verleden tijd. Veel modehuizen zoals H&M en Zara hebben deze trend in hun collectie. Het geeft weer echt dat nostalgische warme winterse kerstgevoel, iets waar we stiekem allemaal heel erg blij van worden!

Bron foto's: Pinterest


HONEYCOMB XMAS

Kerstversiering van papier, de zogenaamde honeycombs. Voordeel is dat ze eenmaal opgeruimd weinig plek in beslag nemen. Ze zijn in meerdere varianten en kleuren te verkrijgen. Bij de intratuin zag ik ze veel in de roze, bordeaux en pastel tinten en zelfs een variant van 150 cm!, met wel een prijskaartje van 400 euro maar dan heb je ook echt wat anders natuurlijk. Bij de Hema zijn veel felle kleurtjes te verkrijgen en ook bij H&M home zijn ze tevens online te verkrijgen. Bij Sostrene verkopen ze papieren kerstversiering in meer natuurlijke kleuren zoals de groene kerstboompjes hieronder.

Bron foto's: Pinterest


Comments


bottom of page