top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLinterieur Advies

OKTOBER WOONMAAND - TRENDS 2022

Oktober is dé maand die in het teken staat van wonen, de eerste maand na de zomer. Het zomerse buitenleven maakt nu toch echt plaats voor een aantal koude, maar gezellige herfst en wintermaanden binnen. De pasteltinten en luchtige stoffen mogen de deur uit en maken plaats voor warme herfsttinten en zachte materialen. Met een paar kleine aanpassingen is jouw interieur alweer klaar voor een nieuw seizoen!


Kleuren 2022

In het kleurgebruik gaan verschillende kleuren de hoofdrol spelen. We gaan groentinten, een warm palet aan rood- en bruintinten zien. Deze kleuren staan symbool voor evenwicht, veiligheid en geborgenheid. We hebben allemaal behoefte aan een nieuw fris sfeervol interieur. Verschillende merken lanceerden onlangs de kleur van het jaar 2022.Flexa kleurexperts hebben Bright Skies gekozen. Een licht en luchtige kleur blauw, die open en goed voor de geest is. Ook dit is een tint die de positieve effecten van de natuur in huis haalt en nieuw leven in elke woonruimte blaast.


Volgens Histor en Sigma is Olive Sprig dé kleur van 2022.

Het is een flexibele grijsgroen die staat voor groei en voor de veerkracht van de natuur. Olive Sprig is een ontspannende en verleidelijke kleur die een ruimte opfleurt en zorgt voor een organische levendigheid.


Met de natuur als grootste inspiratiebron is de kleur Ginger Gold volgens Karwei dé kleur van het jaar. Geïnspireerd op de natuur wat zorgt voor rust en je een prettig gevoel geeft, het buitenleven doet je gewoon goed. Door natuurlijke tinten in je interieur toe te passen haal je deze rust en warmte van de natuur in je huis. Zo wordt het een veilige en comfortabele plek, waar je geconcentreerd kunt werken en je graag wilt zijn.


Vormen

Een andere interieurtrend voor dit jaar is het gebruik van natuurlijke materialen en organische vormen. Veel ontwerpen binnen het interieur én de meubels zelf zijn geïnspireerd op de natuur. Daarnaast zullen ook de seizoenen en culturele aspecten een grotere rol gaan spelen binnen onze leefruimte. Trends spelen een minder grote rol dan voorheen, aangezien het interieur meer dan ooit een afspiegeling is van onze persoonlijkheid.Functioneel en persoonlijk

Door de nieuwe interieurtrends zullen de ruimtes binnen onze woning multifunctioneler dan ooit worden en ‘thuis’ wordt een ruim begrip. Voorheen was ‘thuis’ de plek om je terug te trekken, maar nu zal zowel werk als privé en rust plaatsvinden binnen één ruimte. Om toch rustig te kunnen werken of je privacy te behouden worden de ruimtes onderverdeeld door het toepassen van decorelementen. Ook het gebruik van glazen wanden en roomdividers is een kenmerkende woontrend.Opvallende stijl

De meest opvallende woonstijl voor 2022 is de Modern retro mix met jaren ’90 invloeden. De retro stijl heeft vaak pastelkleuren gecombineerd met bijvoorbeeld terra of blauw en de combinatie met zwart-wit. De lijnen zijn rond en zacht, maar ook strak en grafisch. De meubels stralen een art-deco sfeer uit door het gebruik van notenhout, glas en velours.

Deze stijl heeft gedurfde vormen en kleurencombinaties en zorgt absoluut voor een unieke uitstraling.Accessoires

Ze worden niet voor niets de ‘finishing touch’ genoemd: met woonkamer accessoires maak je je huis persoonlijk! Je kan neerzetten wat bij jou en je interieur past. Wat je nu vooral veel ziet en gaat zien zijn vazen in pastelkleuren met daarin droogboeketen. Niet alleen gedroogde bloemen, maar ook levende planten blijft een noodzakelijk item in je huis. Ook is het helemaal van nu om een spectaculair accessoire in de ruimte te zetten om zo een gedurfde sfeer te creëren. Ben niet bang voor kleur en printjes! Het voordeel van woonaccessoires is dat het items zijn die makkelijk te wisselen zijn. Zo kun je in de zomer periode een andere sfeer neerzetten dan in de winter zonder grote aanpassingen te hoeven doen.Comments


bottom of page