top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLinterieur Advies

OKOTOBER WOONMAAND - TRENDS 2021

Het is weer oktober en dat betekent dat het weer traditiegetrouw woonmaand is. Alle merken presenteren hun nieuwe collectie, de reclamefolders vliegen je om de oren en er zijn veel acties bij verschillende woon-gerelateerde bedrijven. Het is natuurlijk niet voor niets in oktober want dit is de maand dat na de zwoele zomer en het vele buitenleven, de mens weer behoefte krijgt om zich weer een beetje terug te trekken voor de wintermaanden. De behoefte aan een fijn huis en gezellig thuis groeit en dat merk je in alles om je heen.


Hieronder de voor mij meest zichtbare trends voor het najaar:


STATEMENT BEHANG

Nu ben ik zelf een enorme behangfan maar het valt me op dat vooral de drukkere, kleurrijke statement wanden een opmars maken. Mensen vinden behang al snel te heftig of zijn bang dat het te bepalend is, maar niets is minder waar. Een statement wand zorgt voor persoonlijkheid in je interieur. Je kan door het behang te vervangen of voor andere wanddecoratie te kiezen een compleet andere sfeer neerzetten. Hierdoor kun je de rest van je interieur neutraal houden, en toch eens in de zoveel tijd zonder hele grote inversteringen een mini-makeover doorvoeren.
DROOGBLOEMEN

Tijdens de VT Wonen beurs kon je er niet omheen, de droogbloemen zijn weer terug van weggeweest. Voor wie het zich nog kan herinneren, vooral in de jaren 70/80 zag je regelmatig een bosje droogbloemen voorbij komen, soms zelfs ingelijst in een schilderij. Wat het eerst wellicht een stoffig imago betrof zijn de droogbloemen nu helemaal hip en trending. Ze passen in de zachte aardse- en pastelkleuren die je nu overal ziet. Ik heb zelf het gevoel dat dit ook voortvloeit uit het mega populaire pampas gras. Je zag dit de afgelopen jaren al vaak terug bij bruiloften als decoratie, maar nu lijkt elke Nederlander wel een bosje pampas pluimen op de keukentafel te hebben staan. Voordeel is natuurlijk dat ze duurzaam zijn en door hun volume snel een sfeermaker vormen.
GROEN OVERAL IN HUIS

Veel planten en groen zie je terug in alle ruimtes van het huis. Waar je vroeger alleen in de woonkamer een aantal kamerplanten stalde, wordt nu verwacht dat je dit doorvoert door het hele huis. Denk aan planten in de keuken en badkamer. Ook planten op de slaapkamer is helemaal van nu. Test het zelf en zet maar eens een kleine (hang)plant in de badkamer, je ziet direct verschil doordat het natuurlijke groen de harde materialen van een badkamerruimte breekt. Het zorgt daarnaast voor extra zuurstof en zuivert de lucht (denk aan de Kentia Palm), daarnaast staat het ook nog super cozy, dus alleen maar pluspunten!VEEL KLEUR

Ik hou ervan! Kleur! Soms kan ik echt genieten van serene plaatjes van witte lichte interieurs maar persoonlijk word ik altijd instant blij van veel kleur. Je ziet dat het steeds meer geoorloofd is om veel kleuren te mixen en matchen, eigenlijk mag alles niets is te gek. Het zogeheten eclectisch interieur is niet langer een hype maar een blijvende woonstijl. Je ziet diepe rijke kleuren zoals bordeaux, okergeel, oudroze, donkerblauw in combinatie met zware, warme stoffen en gouden accenten. Accessoires met een knipoog zoals een bijzettafel met vogelpoten of een lamp in de vorm van een gans maken het geheel helemaal af.TERRA ROZE

Ik schreef het al eerder in een blog maar de zachte nude, roze, terra kleuren zijn momenteel een regelrechte hit. Soms gecombineerd met kleuren zoals groen en donkerblauw en grijs, maar ook gewaagder in dezelfde kleurtonen zodat je een ton sur ton effect creëert. Ik vind het een fijne sfeer maar wellicht een trendgevoelige kleur, dat zal de toekomst moeten uitwijzen. Ik zou hem niet gauw doorvoeren door het gehele interieur maar zeker aanbrengen in de vorm van accenten of bijvoorbeeld een gekleurde muur.

Comentários


bottom of page